Portfolio Geert Wijnen

Naam: Geert Wijnen
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Hengelo
Discipline: Vlakwater 200m en 500m (K1 en K2 met Max ten Oever)

Mijn naam is Geert Wijnen. Ik woon in een gezin met twee ouders en drie zussen. Vroeger hield ik eigenlijk niet zo van sport en was ik wat aan de dikke kant voor mijn leeftijd. Omdat mijn buurjongens allemaal op voetbal zaten, was het eigenlijk geen verassing dat ik ook op voetbal ging. Ik heb in verschillende selecties gevoetbald, en kwam er zo achter dat ik eigenlijk heel sportief aangelegd ben.

Naast voetbal heb ik vier jaar op tennis gezeten, dit heb ik altijd leuk gevonden maar omdat ik het niet meer kon combineren ben ik er maar mee gestopt om in de selectie te gaan voetballen. Dit heb ik met veel plezier gedaan en onder andere kampioen geworden, en de KNVB beker weten te bemachtigen. Toen ik op mijn basisschool een weddenschap had verloren tegen een goede vriend van mij die al op kanovaren zat moest ik een proefles mee trainen, en ben ik er eigenlijk niet meer weggegaan. In 2012 werd ik lid van de kano vereniging TWV, ik was toen 12 jaar oud. Gek genoeg was ik nooit eerder in aanmerking gekomen met de sport Ik heb het ongeveer twee jaar gecombineerd met het voetballen, maar omdat in een selectie voetballen en daarnaast nog voor een sport trainen, teveel is heb ik de keuze gemaakt om uit de voetbal selectie te gaan. Omdat ik van mijzelf wel kan zeggen dat ik graag wil winnen, en fanatiek zijn bij mij op nummer één staat. Vond ik het niet leuk om in een team te spelen die er niet zo voor ging als ik zelf. Dus heb ik toen gekozen om te stoppen met voetbal, en mij volledig te richten op het kanovaren.

Na een paar jaar vooral veel lol gemaakt te hebben, werd ik geselecteerd door de ‘kano belofte groep’. Vanaf dit moment begon het allemaal wat serieuzer te worden en begonnen we doelen te stellen. Ik heb dat seizoen veel bij kunnen leren, maar kon het helaas niet goed vinden met de trainer(‘s) waarna ik gevraagd werd om in Amsterdam te komen trainen met de ‘Kanotop’. Hier heb ik mij erg goed kunnen ontwikkelen wat mij uiteindelijk als resultaat diverse medailles in de K2 en K4 (twee- en vier persoon ’s kano), twee gouden plakken heeft gebracht bij het NK in Amsterdam op de 200 en 500 meter, en zeer goede prestaties op de internationale wedstrijd in Essen, Duitsland. Ook zijn Max en ik in september naar de Olympic Hopes geweest. Dit is een soort WK voor onder de 17, waar we goed waren voor 2 A finales. Dit heeft ons erg enthousiast gemaakt en motiveert ons om nog harder te trainen voor nog betere resultaten.

Na dit heel erg goede seizoen ben ik met mijn trainers rond de tafel gaan zitten, en heb ik bepaalde doelen gesteld op zowel nationaal als internationaal niveau. Zowel in mijn eentje als met een vriend van mij in de twee persoon ‘s kano. Samen met Max ten Oever train ik samen ongeveer tien tot veertien keer per week, verschillend van kanovaren, krachtraining, hardlopen tot af en toe mountainbiken. Wat ik vooral zo leuk vind aan het kanovaren, is dat je erg veel sociale contacten opbouwt in het hele land en zelfs internationaal. Door elkaars enthousiasme stimuleer, en motiveer je elkaar om net dat stapje extra te zetten.

De uitdaging van dit seizoen ligt vooral om mijn HAVO diploma te halen en dat te combineren met de ‘topsport’, en wil ik graag weer goede prestaties neerzetten op de 200 en 500 meter.

Word lid!

..van de leukste en sportiefste vereniging van Twente!

Website Security Test