Wedstrijden varen

De kanoafdeling van TWV geniet landelijke bekendheid en behoort bij de top van de Nederlandse kanoverenigingen. Plezier staat bij ons voorop en dat geldt voor zowel de ambitieuze als de recreatieve sporters die samen als één groep met elkaar optrekken.

Als enige kanovereniging in Nederland heeft TWV een “No parents policy”. Geen ouders bij begeleiding van wedstrijden en kanokampen, uiteraard wel welkom als supporters. De jonge leden worden geholpen en begeleid door de oudere leden. Geen ouders betekent dat ze meer ruimte hebben om zichzelf te zijn en leren om zelfstandig te zijn; “Learning by doing”. De saamhorigheid binnen de groep is daardoor ook groot en de sporters stimuleren elkaar om beter te worden.

Onze hoofddoelen op de rij:
• Ruimte blijven geven aan atleten op elk niveau en leeftijdscategorie
• Winnen Nederlandse Clubkampioenschappen
• Aflveren van nationale en internationale kampioenen
• Goed trainingsmateriaal bieden
• Nieuwe jeugd blijven aantrekken om groei door te zetten

De TWV’ers hebben vele mooie sportresultaten behaald. In de jaren 60 en 70 was Paul Hoekstra met deelname aan drie Olympische Spelen en diverse wereldkampioenschappen een ware kanoheld. Recentere TWV-toppers, zowel bij de dames als de heren, hebben ook hun sporen verdiend met deelnamen aan (jeugd) wereldkampioenschappen.

Als club doet TWV het eveneens niet onverdienstelijk. In 2013 heeft TWV de Hanzebokaal (clubkampioenschap tijdens het Hanzeregatta weekend in Kampen) in de wacht gesleept. Dit smaakt natuurlijk naar meer!

Word lid!

..van de leukste en sportiefste vereniging van Twente!

Website Security Test