Portfolio Hedy Pol

Naam: Hedy Pol
Leeftijd: 32 jaar
Woonplaats: Hengelo
Discipline: K1 vlakwater langebaan (5km) en marathon (15km+)

Ik ben Hedy Pol en werk zo’n 36 uur per week als anesthesiemedewerkster bij het Orthopedisch Centrum Oost Nederland (OCON). Dit combineer ik met het trainen voor mijn sport kanovaren. Ik beoefen de kanosport al sinds mijn 13e jaar. De afgelopen 5 jaar vaar ik ook wedstrijden op internationaal niveau.  

In 2012 heb ik deelgenomen aan het WK marathon in Rome dat was een geweldige ervaring en smaakte naar meer. In 2013 ben ik op het WK surfski 3e geworden in de categorie mix. Surfski is een mooie variant van kanoën, namelijk op de zee en dus op golven en stromingen, dit is echter niet te trainen op het Twentekanaal. 
Daarna heb ik mij meer op de sprint gefocust, wat een olympische discipline is. Ik heb 8 World cups sprint gevaren met als ultieme hoogtepunt een 5e plek in de B finale van de 1000m op het WK in Milaan. 
Afgelopen winter heb ik nog hard getraind om deel te kunnen nemen aan het Olympisch kwalificatie toernooi. De afstanden 200m en 500m zijn voor dames namelijk olympische nummers. Maar door een ongelukje op de fiets en als gevolg een zware ribblessure was ik niet op tijd in vorm na de winter en was ik niet in staat deel te nemen aan de kwalificatie wedstrijden. Halverwege het seizoen ben ik na lang wikken en wegen geswitcht naar m’n oude liefde, het marathonvaren. 
Een marathon voor dames is 26 kilometer met 6 overdragingen (hardlopen met de kano) van zo’n 200m. Ik heb deelgenomen aan het EK in Pontevedra waar ik veel heb geleerd over voorbereiding. En in september aan het WK in Brandenburg waar ik als 17e eindigde. 

Deze winter ga ik hard trainen en hoop volgend jaar in de top 10 te kunnen eindigen op het WK in Pietermaritzburg, Zuid-Afrika.

Word lid!

..van de leukste en sportiefste vereniging van Twente!

Website Security Test