Portfolio Max ten Oever

Naam: Max ten Oever
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Hengelo
Discipline: Vlakwater 500m en 1000m (K1 en K2 met Geert Wijnen)

Ik ben Max Ten Oever en ben geboren in Amsterdam. Op mijn 3e ben ik naar Hengelo verhuisd. Na mijn zwemdiploma B mocht ik op voetbal want dat was wat ik het liefst wilde. Daar heb ik 2 jaar op gezeten, maar toen vond ik het niet meer leuk. Ik was altijd geïnteresseerd in allerlei soorten sport en vlak na voetbal kwam atletiek in mij op en ben ik dat gaan doen. Ik vond het leuk, maar na een jaar was ik er klaar mee! Maar ik vond het natuurlijk niks om niet te sporten dus ik zocht verder. En toen ben ik op hockey gegaan, dat heb ik 4 jaar gedaan met veel plezier, ik zat in een leuk team. Dit deed ik in combinatie met tennis wat ik ook gaaf vond maar weer niet voor lang.

Mijn buurmeisje zat in die tijd op kano bij een vereniging in de buurt (TWV) en ze vroeg of ik het een keer wilde proberen, het was aan het eind van het vaarseizoen. Na 1 training was ik verkocht, dit was de sport die ik echt leuk vond, na 3 weken begon het winter seizoen al. Dit betekende heel veel hardlopen en krachttrainen. Maar dit veranderde mijn mening over kano niet, ik vond het geweldig het harde trainen en de sfeer. In deze tijd zat ik nog steeds op hockey maar daarmee ben ik gestopt en toen volledig voor kano gegaan. Het eerste seizoen bestond uit omvallen en verbaasd staan van hoe iedereen nou zo hard ging in z’n kano. Aan het eind van dat seizoen kon ik blijven zitten en begon ik het te begrijpen. Die winter begon ik met lekker trainen, ongeveer 4 keer in de week en dat vond ik heel wat. Het volgende seizoen pakte goed uit en werd ik meerdere malen Nederlands kampioen in de k1,k2 en k4.

Sinds dat seizoen ben ik echt meer gaan trainen en ik zit tegenwoordig zo ongeveer op 10 trainingen per week. 2 seizoenen later heb ik veel geleerd in de k1 op de 3000m, 1 e geworden maar op de 200, 500 en 1000m 2 e. . Dit vond ik erg lastig maar heb het vervolgens omgezet in motivatie. Met deze motivatie ben ik weer verder gaan trainen, dit heeft afgelopen seizoen goed uitgepakt. Ik mocht met geert in de k2 uitkomen voor Nederland op de Olympic Hopes regatta in Hongarije. Met als resultaat 2 A finales en een 9 e en 8 e plek dit was fantastisch en een hele goede ervaring. Daar heb ik erg veel motivatie uitgehaald en maak me nu klaar voor een lange winter hard trainen om volgend jaar ons doel te bereiken namelijk het EK en WK junioren.

De grootste uitdaging nu is om het vele trainen te combineren met school ik zit in 5 havo mijn examenjaar maar op het moment gaat dat helemaal goed. het aller belangrijkste is dat ik het met heel veel plezier doe!

Word lid!

..van de leukste en sportiefste vereniging van Twente!

Website Security Test